Opplev San Francisco

  Jeg kan gi mange anbefalninger om hva dere burde oppleve i San Fran, men jeg opplevde mest av å gå rundt i gatene alene. Observere og se på mennesker. Golden Gate Bridge var flott det, men det blir raskt en «check in» opplevelse. At man bare drar dit for å si at man har vært der. Klart broen er flott den, for all del, men du opplever ikke kulturen til San Fran av å kun se turistatraksjoner. Den er stor. Kjempestor. Mye større enn man inbiller seg ved å se på bildene. Jeg tok taxi ut hit fra Powell. Powell er midt i sentrum, der det største kjøpesenteret ligger. 23 dollar betalte jeg for taxituren dit, med tips. Jeg hadde planer om å leie en sykkel, sykle over på den andre siden, og se de to mindre byene som finnes der. Men jeg gjorde det ikke. Det blåste, var kaldt, og jeg var alene. Derfra tok jeg nok en taxi, men taxituren tilbake ble lengre enn planlagt. Sjåføren var utrolig hyggeilg og kjørte rundt i mange gater og strøk mens han fortalte meg litt «inside information» om byen. Spennende, og mye mer lærerikt enn å lese i en bok. Palace of Fine Arts dome Her blir mange bryllupsbilder tatt! Et vakkert sted som ligger på vei ut mot Golden Gate Brigde. Jeg ble aldri lei av å se langs sidegater og hovedgater. Dette tok jeg fra taxien mens vi kjørte rundt. Tok et for hver gate vi passerte, så det ble en liten samling av bilder til slutt… Stinson Beach Anbefaler også en liten trip til Stinson Beach. Vakker plass, og turen dit er fantastisk! Om man kjører igjennom jungelen, får man sett fantastisk skog, og hus som er bygd i de bratteste bakkene. I USA er mesteparten av det som er skog, fredet. Det er ikke vanskelig å se. Trærne har levd lenge og er skyhøye. Om man ser en skjønnhet, sier man ifra. Jeg synes denne bartenderen var den vakreste jeg så hele ferien. Jeg sa det, også tok jeg en haug av bilder av henne! Grizzly Peak, Berkeley I Berkeley som ligger litt utenfor byen, og er en annen by, så finner man denne utsikten. Grizzly Peak er også omtalt som Twin Peaks, om jeg har skjønt det riktig. Du kan ta BART (t-bane) fra sentrum og til North-Berkley. Jeg vil anbefale og ta taxi derfra. Perfekt å planlegge en piknik opp hit med kjæresten, eller gode venner. Man kan bli sittende i en evighet! En ting jeg elsket, var snutebilene. Jeg elsker lastebiler med snute. De er så fine. Jeg er oppvokst med lastebiler her i Norge. Det er nok lettere å håndtere bilene uten snute, men jøss, se på dem da.. aaah.. !  Castro I dette distriktet er det homser som gjelder. Og det er det ingenting galt i. For en verden! Jeg elsker det. Vi var på en uteplass som heter «The Café». Det beste med å være jente på en homseplass, er at de spiller masse musikk på jenter generelt liker! Til venstre for denne uteplassen, ligger en restaurant som jeg ei husker navn på.. men de hadde kjempegodt kjøtt!    

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *