Mamma, verdens viktigste jobb!

For en herlig dag dette må bli. Jeg kjenner det på kroppen. Denne dagen blir god. Har allerede planlagt fiskesuppe til middag. Fordi at jeg er mamma, må jeg holde fokus igjennom en vanlig hverdag. Jeg må holde hodet kaldt når det ellers ville kokt, og jeg må selv sørge for å være på vakt for  at min unge skal ha en ung og sprek mamma som passer på henne. Til alle dere som er mødre, gratulerer med dagen igår. Idag var jeg oppe klokken 06:00 for å trene. Kjæresten min har for første gang sovet her og passet på henne på morgenen slik at jeg kunne trene før dagen starter. Den beste økten man har er den som erfør de andre dødelige våkner. Igår kveld når kjæresten skulle opp for å legge seg (for dere som ikke vet så bor kjæresten min noen etasjer lenger opp i samme bygg som meg.. ja, det var slik vi møttes.. knis), sutret jeg litt for at jeg ikke har mulighet til å trene så tidlig som jeg ønsker når jeg har ungen min hjemme. Jeg hintet overbevist om at livet mitt blir en drøm om han bare hadde sovet her og jeg kunne trent før de våkner. Han spør hvordan. Jeg sier at om jeg får trent før dagen starter, så har det ikke tatt noen tid av dagen min, jeg har mer energi igjennom hele dagen, og jeg er glad for at jeg har trent og føler meg bedre. I tillegg spiser jeg sunnere når jeg har trent. Vi sier god natt, han går, og jeg pusser tennene. På vei i seng ser jeg på mobilen. En sms fra kjæresten: – Det er greit. Du får velge mellom i natt, eller i morgen natt.  Smiler stort for meg selv, velger første natten før jeg legger meg. Kjæresten sniker seg inn i mørket etter fem minutter og legger seg. Sove, sove, sove, sove… wræææl.. jenta våkner og jeg løfter henne over til meg. Dette skjer 9 av 10 netter, men hun sovner idét jeg brer dyna over henne inntil meg. Så ligger hun ytterst, jeg i midten, og kjæresten heeeelt ut på kanten. Etter en stund legger han seg på sofaen isteden. Huff.. senga mi er liksom den største man kan ha (av normale mennesker), så jeg har sagt at han må være flinkere til å ta plassen han trenger 😉 Jeg drikker kaffen min på badet for å ikke vekke noen. Sniker meg stille ut døren for å gå på Sats sin spinningtime 06:30. På vei bort begynner jeg å bekymre meg for at det skal bli stress for gutten hjemme om hun våkner. Jeg velger deretter og løpe i 30 minutter isteden, og sokkene mine ble svette uansett. Kommer hjem og de sover enda begge to. Dusjer og begynner på frokosten og kaffen før de våkner til. Jenta står bare plutselig i døra med bamsen i hånda og ser på meg med store øyne. – Vil du sitte i sofaen og se på barne-tv med Trygve?  Hun samtykker og smiler til meg. En fin morgen.Fantastisk hvordan vi kommuniserer. Jeg sier at jeg lager mat til barnehagen. Og spør om hun skal spise frokost i barnehagen slik hun pleier: – Æh spise hjæmme! Ok. Det er i orden. Jeg spør deretter om hun vil ha en brødskive med leverpostei. Hun svarer momentant: – Prim! Etter frokost, morgenstell og påkledning sitter hun litt i sofaen mens jeg gjør meg klar. Ikke helt våken nei! Haha, søte jenta mi! Og musebamsen. I natt har hun holdt rundt musa og kaninen. Om jeg rikket på den ene ropte hun «NEI» i søvne. Bevisst liten pike. Jeg lager meg min superdrikk for go start dagen med masse energi! Livex te for å rense huden, Cranberry tea for den herlige smaken og for C-vitaminene i den. På toppen adder jeg MULTICHI som gir meg en energiboost som varer i 6-8 timer. Fantastisk at jeg bare kan blande alt i en og samme tekopp (fungerer som kald drikk også) og det gode med det hele, er at alt er økologisk! Slik holder jeg meg på topp hele dagen! 🙂 Du finner produktene på www.eqology.com og kan bruke min EQ sponsor-id for pop til 35% rabatt: 155422 Og for mammadagen igår, skal vi legge litt fokus på mødre rundt i hele verden. Er så lei meg for at jeg ikke har skrevet om dette før, men det var meningen at dere skulle kunne kjøpe kort til morsdagen og støtte organisjonen CARE. De jobber nemlig for at fler barn kan vokse opp med mammaen sin. Hvert minutt dør en kvinne i forbindelse med graviditet og fødsel. Kvinner som kunne og skulle vært mammaer dersom helsetilbudet var bedre. Jeg kan ikke forestille meg hvordan det må være og miste et barn under fødsel, eller få vite at mamma døde mens hun fødte. Det er grusomt at dette er ting som skjer så mye den dag idag, når vi lever i 2012 og har så mye rikdom på mange plasser av kloden. Hvis du vil bidra med noe kan du lese om organisasjonen og hva de foretar seg på hjemmesiden deres. Klikk her.   

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *