Sunne muffins du kan nyte med god samvittighet.

Idag har jeg laget en ny oppskrift, kun til dere. Jeg og Anine har kokkelert på kjøkkenet sammen, for å lage en sunn bakst. Dette kan du gi barna med god samvittighet! S.B.R. Muffins by anettemarie.no (Sjokolade- Blåbær- Rooibos)

Ingredienser:
120 g havrekli (du kan også bruke hvetekli) 120 g hvetemel 1,5 ts bakepulver 1 klype salt 100 g fruktsukker en neve blåbær (trenger ikke å tines om de er frosne) 2,4 dl yoghurt naturell 2 ss olje (gjerne solsikkeolje) 1 ts vaniljeessens eller vaniljesukker 2 stk egg 3 ss rooibos te 1 ss cacao powder (fåes på helsekost)

Fremgangsmåte:

Det blir omtrent 12 muffins.  Forvarm ovnen til 180 grader. Legg muffinsformene på et stekebrett. (Formene i oppskriften er 7 cm i diameter og 3 cm dype). Bland sammen kli, mel, bakepulver, salt, vaniljesukker og sukker til en jevn blanding i en stor bolle. I en annen bolle, bland sammen yoghurt, olje og egg.

Hell denne blandingen over de tørre ingrediensene. Bland forsiktig med en slikkepott til du ikke lenger ser spor av mel. Blandingen blir klumpete, men motstå fristelsen til å blande for mye. Så kommer det som virkelig gjør dette til vår helt egen oppskrift! Jeg valgte å dele «deigen» i tre deler, og ha de i tre forskjellige skåler for å lage tre smaker (S.B.R.). I den ene skålen rører vi inn hele blåbær. Noen av dem har jeg krakket inn, men svært få. En skål får sjokoladepulver. Dette er sunn sjokolade. Og i den tredje har jeg rooibos te! Hell blandingen i muffinsformene. Fyll bare opp til 3/4 av formene. I sjokolademuff Når du har fått blandingen over i formene, kutter du kokesjokolade opp i biter, og dytter ned i skokolademuffinsen. La de stå i ovnen i minst 15 minutter, til de har stivnet og er gylne. Det kan ta opptil 20-25 minutter.

Så er det fyll. Vi blandet til en tykk melisblanding, som vi hadde over noen av dem. På Rooibos-muffinsen, strødde vi litt av teen over melisblandingen. Mmmm!

Det er perfekt å servere dem varme. Vi var utrolig spent på resultatet. Sjokoladen smakte ikke overrasket mest usunn. Men så er den jo ikke det. Blåbærmuffinsen var god, men førsteplassen går helt klart til Rooisbos-muffinsen som er laget med Eqology sin Rooibos te i pulverform!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *