Atle Antonsen som Dag

Jeg har tenkt over det, at jeg skriver så altfor lite om tv, film, og kultur generelt. Jeg har jo mange tanker om det, men deler sjeldent. Nå får jeg skryte litt av et program som fortjener skryt. Arle Antonsen spiller hovedrollen i Dag som går på tv2 hver torsdag kveld klokken 22:00. Det er få ting jeg orker å fastsette fra tv til kalenderen min, men Dag er en av dem. Vi er nå inne i sesong 2, og jeg føler på meg, at det kommer fler. Klokken er 01:30 på natten, og jeg har nettopp sett reprisen fra uken episode. Det går opp for meg at dette er den beste humoren vi har på norsk tv, som blir framstilt så virkelig og troverdig. Serien har en mørk, dyster og ironisk humor. Jeg elsker hvordan pesimister kan bli så morsomme å se på. Atle spiller kjempebra. Dag er ikke bare en dyster mann. Han glimter til innimellom. I kveld kom jeg på gråten for andre gang når jeg ser på Dag. Det er humor på et intelligent nivå helt til det seriøse inntreffer. Når det blir seriøst, er jeg helt med. Det er som virkeligheten. Man kan le så kraftig at man pisser på seg, men når noe alvorlig skjer, så er man der man må være med hodet. Akkurat slik var det da den alvorlige scenen i ukens episode inntraff. Pappaen til Nora dør, og den avdanka kompisen til Dag får et oppgjør med livets moraler og verdier. Skuespillerne er fantastiske i øyeblikket, og jeg tror på det. Følte at serien fortjenter skryt. Terningkast 6 fra meg. Bilder hentet fra serienytt.no  dagbladet.no

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *