Fikk meg en ny venn i Roma.

Nå sitter jeg inne altfor sent på formiddag, og vil egentlig bare komme meg ut, så nå skal jeg skrive lynraskt. Jeg kan kanskje oppdatere litt mer senere. Så jeg fikk sett litt ved Colosseum når det er mørkt. Hadde ikke med meg det store kameraet ut, så jeg skal heller dra tilbake dit, nå som jeg vet hvordan det ser ut og hvor det er. Dette bildet er tatt fra spisebordet igår kveld. Dette er Nimo. Han er en av folkene som jobber på Hard Rock Café her nede, og en kjempehyggelig fyr, som jeg nå kan kalle min kompis. Han er herfra, men har bodd i California og flyttet tilbake til Roma med mammaen sin for ett år siden. Igår var vi her og spiste rett ved Colusseum, før vi kjørte litt rundt og så på fler begivenheter. Det beste vi spiste her var Bruschetta! Nam nam. Det vil jeg begynne å lage meg hjemme. Hvorfor gjør jeg aldri det? Er jo så enkelt, og så godt. Stekt brød med hvitløk og tomater.. Jeg vil ikke anbefale plassen da det det ikke var ellers noe spesielt god mat, og heller ikke service. Men om du skal drikke en drink og hygge deg så er det sikkert greit. Toalettene var helt jævlige (spør du meg) og servicen sånn.. tjaa.. Men nå er ikke italienere kjent for god service generelt heller. Mange plasser er ikke dette meningen. De bruker ofte lang tid fordi de forventer at du skal hygge deg med maten! Så ble det en liten kjøretur da! Jeg ville nok ikke sittet i en bil her på dagtid, men sent på kvelden er gatene nesten heeelt stille. Det er litt moro, for fler ganger visste jeg nesten bedre enn Nimo hvor ting lå. Her mente han vi skulle gå til høyre, mens jeg mente venstre. Også fant vi dette skiltet 😉 FONTANA DI TREVI Fontana di Trevi eller Trevifontenen er den største og mest berømte fontenen i Roma. Fontenen fra barokken er vel 26 meter bred og 20 meter høy, og sto ferdig i 1762. Trevifontenen ligger på Piazza di Trevi svært sentralt plassert i Roma, med fasaden til Palazzo Poli i bakgrunnen. Hovedtema for fontenen er vannets tilstedeværelse over alt. Den består av et stort basseng hvorfra det reiser seg klipper, befolket med vannvesener. Blant figurene i fontenen erOkeanos den mest sentrale, og symboliserer havets store vannmasser. Vannet i luften symboliseres av kaskadenes vannsøyler og vannet i jordens indre kan ses sildre fram fra sprekker i klippene. Okeanos er omgitt av to sjøhester og to tritoner som prøver å holde styr på hestene. Fontenen er også kjent for en badescene med Anita Ekberg i Federico Fellinis film La Dolce Vita. En hyggelig mann (det kan jo finnes det også) instisterte på å ta bilde av oss sammen. Så sa jeg ok. Også tok han kanskje 10 bilder. Haha! Også skulle han ha oss til å kysse. For å sette han litt ut sa jeg at vi var søsken. Det ble stille da. Etterpå prøvde han selvfølgelig å selge oss et bilde fra sitt eget kamera som han ville ta. Gateselgere her nede kan være skikkelig irriterende. Man må rett og slett bare være ordentlig bestemt å si nei klart og tydelig. Svarer du vagt følger de etter deg utrolig lenge og maser! Og her er det første bildet Nimo tok av meg i Vatikanet. Jeg klarte nemlig ikke å ha på skoene mine etter å ha gått hele dagen. Og sandalene mine var ødelagt. Fant heller ikke nye så sent. Og joggesko passet ikke med skjørt. Alikevel om at jeg faktisk dro tilbake og tok på shorts og joggesko etterpå.. ! VATIKANSTATEN Dette er da verdens minste stat. Vatikanstaten. Helt utrolig at vi bare kan kjøre inn i en ny gate, også er man faktisk i et nytt land. Jeg ble litt nyskjerrig på dette altså. Her bor paven da… Pavestatens historie går langt tilbake, og var tidligere en stor, verdslig stat som omfattet hele Midt-Italia. Da Italia ble samlet i 1861, ble mesteparten av Pavestaten en del av den nye statsdannelsen, men ved hjelp av militær støtte fra keiser Napoleon III, beholdt paven kontroll over Roma og nærmeste omegn (Latium). De franske troppene ble trukket ut under den fransk-tyske krig i 1870, og italienske soldater rykket inn. 13. mai 1871 vedtok den italienske stat den såkalte Garantiloven som skulle sikre pavens ukrenkelighet innen Vatikanet og gi ham visse rettigheter, blant annet retten til eget diplomati og livgarde gjennom Sveitsergarden. Var fint å se noen serverdigheter i mørket også. Jeg har en litt moro filmsnutt fra vi var utenfor her. Når man går gatelangs blir det jo litt dårlig humor også. Den holder på å laste opp med det tar sånn tiiiiiid! Også vil jeg ut å spise frokost. OG finne sandaler. Var hjemme klokken fire inatt, uten å ha festet. VI bestemte oss i to tiden for å ta en øl, men det var jo helt søkk umulig å finne en plass som var åpent. Til slutt endte vi opp nederst i Via del Corso. Der hadde de noe åpent. Ble en øl, litt mer prat om Roma og andre ting i livet utenfor Romas historie. Så tok jeg kvelden. Kjempehyggelig kveld! Jeg har sagt til Nimo at jeg kommer til å poste han ut som en frivillig reiseguide til leserne mine!! Han lo bare og sa det var greit. Nå hadde det jo vært utrolig moro om 50 lesere faktisk dro hit og oppsøkte han 😉 Jeg hadde helt ærlig tenkt å løpe idag, men sårene på BEGGE hælene mine, sier nei. Jeg har compeed, med det gjør framdeles vondt om jeg skal løpe. Jeg tror nok det blir meg, boken, og Borghese parken idag også. Likte meg der! 😀 Videoen tar for lang tid altså. Enten poster jeg den senere, eller så sparer jeg den til jeg kommer til Norge! Nå stikker jeg ut folkens 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *