Tørket pasta og Tunsfisk på boks, er noe som er kjekt å ha på lur i matskapet. En klype sukker gir sausen rundere smak. Tunfisken kan byttes ut med pølseskiver, skinkestrimler eller kjøttboller. Maten passer godt for barn fra 12 – 18 mnd. Tar 20 minutter og lage inkl forberedelser. Gir 2 posjoner. Til denne retten trenger du;
- 1 dl (85 g) pasta, som skruer eller skjell
- 2 ts olivenolje
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 2 dl hakkede tomater, fra boks
- en klyoe sukker
- 1/2 ts tørket oregano
- 2-3 ss hermetisk tunfisk (i olje), godt avrent
- litt revet parmesan eller annen ost
- basilikumblad (eller ruccola) til pynt
1. Kokk opp vann til pastae, og kok den etter anvisning på pakken. Sil av kokevannet.
2. Mens pastaen koker, varmer du olje i en tykkbunnet kasserolle. Fres hvitløken i ett minutt under omrøring. Tilsett tomater, sukker og oregano. Kok under omrøring i 4-5 minutter, eller til sausen er tyknet.
3. Tilsett tunfisk, og klem den litt i stykker mens du bøander den inn. Altså, klem den mot bunnen med sleiva eller redskapet du bruker, så du slipper risikere for store biter.
NB! Husk å bruke øynene du har i nakken. Når mor er litt opptatt med mat, får rakkerungene en gyllen mulighet til å snike i skapene uten at du ser det!
4. Bland saus og pasta, og dryss på litt ost.
Man skal tidlig krøkes. Her gir jeg Tina Odine en leksjon i matlaging..
Hvis du rører inn 1-2 skjeer kesam eller yoghurt, får du en mildere smak 🙂 Denne kan du også fryse ned og oppbevare. Har du mange travle dager, kan det være kjekt og tredoble oppskriften slik at du kan ha ekstra i frysen.