MAGETRENING… ETTER FØDSEL.. er det mulig?

Jeg hører så mange fluer i ørene mine om ditt og datt av magetrening og at det kan skade og ødelegge og innvoller som ommøblerer på seg om man løper og tjohei.. så jeg snakket med LEGEN min om dette her!
Jeg kan trene magen det er det ingen problem i veien for. Magemusklene sitter fast, de forflytter seg ikke fordi om de har ligget på siden mens jeg var gravid. Når barnet er ute går magen tilbake, og 6 uker etter fødsel er det i allefall ingen problem. (nå er jeg 8 uker etter)
Han sa jeg kan trene som før bare starte forsiktig med magen. For magen min er nå like utrent som da jeg var 7 år sa han. Så jeg starter jo med mindre belastning/ antall sit ups. Og de sier seg jo selv, jeg klarer ikke det samme som jeg gjorde før jeg ble gravid, musklene har jo ikke blitt brukt. Så de første øktene kan nok være litt lettere. Jeg kan også løpe, ingen innvoller vil flytte på seg eller havne feil. 
Så lenge man har hatt et normalt svangerskap og en fødsel som gikk bra:
Når man har født, legger magemusklene seg på plass igjen. Om man har trent før fødsel er dette i allefall ikke noen problem. Da husker kanskje magemusklene litt mer hvordan det var før også. 
MEN om man har hatt store komplikasjoner under graviditet eller fødsel skal man kanskje holde seg lenger unna treningen. Dette må man snakke med legen sin om. 
Så, dette var min research på dette området.. 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *