Lenge leve kreativiteten

Kreativiteten er det sterkeste som bor i oss. Vi har enormt mye boende i oss, og veldig mange går gjennom livet uten å kjenne på hvor mye vi kan være. Jeg prøver å dyrke alt som finnes av kreativitet og tilstedeværelse hos jentungen. Hun liker å designe kjoler til dukkene, så jeg har valgt å ta det et steg videre.

I julen kom Mona hit, en nydelig jente jeg ble kjent med da jeg før kom til Oslo som 19-åring. Hun er utdannet designer og kan å bruke en maskin. Jeg kan litt jeg også, men det er noe med det å lære vekk til egne barn. Noen ganger hjelper det at det kommer en utenfra. Dette var kjempestas og jenta har i første omgang lært å sy en lommebok.

Å sy om, det er mulig. Vi tok mer vare på ting før. I dag skal vi bare kjøpe nytt. Tro hvor mye penger vi hadde spart om vi bare brukte klærne og sydde de om og fikset hullene som kom? Jeg håper jentungen blir enda mer nysgjerrig og begynner å sy om sine egne klær etterhvert. Når det kommer til å være kreativ får hun lov å herje rundt her hjemme. Og tro meg, det har bidratt til en del ekstra vasking, men hva lever vi for?

La barn utfolde seg så mye som barn at de kanskje aldri blir helt voksen.

1 kommentar

  1. Hei og godt nyttår. Er så enig at ungene må få ufolde seg på den kreative siden. Herlig dette La de få prøve og feile.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *