Det er ikke alltid lett å leve

//Posten innholder annonselenke for Lindex

Sitter med morgenkaffen min og ser absolutt ikke ut som på bildene under, men tenkte dele de bildene jeg fikk tatt i helgen. Lørdag var jeg skikkelig dårlig, men Cathrine kom og hentet meg for å ta meg med ut å spise på løkka. Det ble fra joggebukse til jumpsuit og et par øreringer, så kunne jeg i alle fall se litt bedre ut enn jeg følte meg. Rusa på Paralgin Forte, noe som ikke er ideelt. Jeg sliter med mensensmerter, og det var det jeg hadde.

Jeg sliter ikke bare litt. Jeg sliter så mye at jeg ligger sammenkrøller på badegulvet uten å kunne prate, tenke eller være noe annet enn «i selve smerten». Det er ikke normalt, og jeg har tenkt å få meg en utredning for Endometriose, noe flere har påpekt at det kan være, og som jeg leste meg litt opp på i etterkant. Det er altså tre dager hver måned hvor jeg ikke fungerer. Jeg har kansellert fly, jobb og flere ting på grunn av dette, og det er ikke en måte å leve på. Og nei, jeg vil ikke bruke p-piller. Det skal jeg forresten skrive et eget innlegg om snart.

BTW: Fikk akkurat en mail om at sommersalget til Lindex er i gang. (annonselenke) Min jumpsuit finner du HER.

Vi endte opp med å spise på Funky Fresh, som ligger på DOGA. De har plantebasert mat, for alle. De serverer alt mulig. Jeg anbefaler turen dit. Veganer eller ei. Her er det et eller annet du elsker uansett. De kan mat. Min tallerken, den nederste, heter Funky Fresh Plate. Cathrine hadde Grilled Sandwich.

Søndag kommer og Cathrine henter meg. Dagens gjøremål er å holde foredrag under Gullroten-foredragene i Fredrikstad. Denne dagen har jeg også vondt. Jeg sovnet så sent som fire på natta, og fikk meg tre og en halv time før jeg sto opp. Ville meditere litt før jeg dusjet og lagde foredraget mitt ferdig. Jeg klarte 20 minutter meditasjon før jeg falt om i sovende stilling på sofaen. Jeg skulle bli henta ni, men vi drøyde den helt til 10.30. Da kom vi oss avgårde. Jeg kunne føle meg veldig bakpå av to dager med smertestillende, og trengte en kaffe på veien til Fredrikstad.

Den deilige jakken er fra DehnDesign. Mulig det ser ut som at jeg holder på å tisse på meg. Vet ikke hva jeg gjør, men sånn det ble det. Skoene er de fineste jeg har eid. Flate og fine. Kan brukes til dress om man vil. Jeg kjøpte de på CC Vest. Husker ikke merket eller noe mens jeg skriver, men de er gode og fine. Fått mange komplement.

Da jeg kom frem var det en halvtime til jeg skulle på. Hun som var oppe før meg pratet om innholdet i vegansk mat. Hva vi trenger av vitaminer og mineraler. Jeg tenkte mye over det jeg skulle prate om, som var langt fra det samme. Kjente meg litt nervøs, men det gjør jeg jo alltid før et foredrag egentlig. Jeg har kanskje blitt mer vant med foredragene foran teamjegliker, hvor jeg også føler meg veldig på hjemmebane.

Foredraget mitt var jo foran veganere, og aktivister. Jeg vet at mange ønsker å nå ut til flere, og derfor delte jeg reisen min fra jeg startet å blogge til jeg kunne leve av det. Og hvordan reisen med teamjegliker startet, og hvor den er nå. Jeg snakket også om reisen min til å bli veganer, å drive et team som konsumerer mye kjøtt, og hvordan min åpenbaring har vært. Det var et ivrig publikum og jeg fikk flere spørsmål. Selve spørsmålene blir som en del av foredraget. Og det er så deilig å få konkrete spørsmål å svare på.

Når det er sagt, så gleder jeg meg voldsomt til Kull 8, hvor jeg får mange tidligere medlemmer tilbake. Det spiller ingen rolle hvor mange som melder seg på engang. Kull 8 skal være et ordentlig kosekull (hah, det hørtes moro ut) hvor jeg skal sørge for at alle føler de kommer litt hjem igjen.

Etter foredraget ble jeg filmen av en YouTuber og fikk hilse på noen faste følgere. Jeg elsker å få spørsmål etter foredrag, og jeg digger å hilse på leserne mine. Disse hadde fulgt meg siden graviditeten min. Det er lenge siden! Men det var også den gang bloggen min virkelig blomstret opp og ble til.

Fun fact. Jeg stod i barfot på scenen og holdt foredrag. Rett før jeg skulle på så jeg at Martin Skadal gikk i barfot. Da tenkte jeg at det var innafor, og det var sykt digg å ha «bakkekontakt» mens jeg pratet.

Da vi ankom Oslo tok jeg Cathrine med til et sted hun ikke hadde vært ennå. Tuco på St.Hans Haugen. Disse serverer også kjøtt, men de har digg mat for veganere også. Sterk mat! Tunco ligger vegg i vegg med Loving Hut, som er hel-vegansk og serverer «junkfood» for veganere. Jeg har hatt med folk for å teste «kebaben» deres, og de har ikke skjønt at det ikke var kjøtt i den. Så.. om du kan spise noe som smaker like bra, uten å drepe noen dyr? 😉

Og sånn var helgen min lett oppsummert. Jeg sliter ennå med å komme meg opp i hektene. Solen skinner ute og jeg sitter i morgenkåpen her inne i leiligheten. Det er tirsdag, og i kveld kommer lillesøster (!!) på besøk. Det gleder jeg meg til. Hun skal være her i to dager.

Så. Til overskriften i dette innlegget. Jeg er en av dem som kjenner på mye følelser. Begge veier. Til toppen, til bunnen. Og det er så viktig å ta vare på hodet sitt og hva man putter inn i det. Jeg merker hvordan jeg lett dras mot bunnen når jeg har hatt magesmerter, og når jeg har tatt smertestillende. Det er dop, ingen tvil om det. Vil helst bare være helt ren i kroppen. Også en av grunnene til at jeg har sluttet å drikke alkohol. Det er gift og desto mer jeg har kontakt med meg selv, desto mer kjenner jeg hvordan det forgifter kroppen i mange dager etter inntak. Det vet vi alle, men vi tenker ikke så altfor mye over det, gjør vi vel?

Uansett. Mental helse. Hva du putter inn i hodet er det samme som hva du putter inn i kroppen. Det du leser, ser på tv, eller lytter til. Det skaper deg på samme måte som det skaper kroppen din når du spiser sunt eller usunt. Og det er valg kun du selv kan ta. Styr unna det som får deg til å føle deg dårlig. Eller det som ikke gir deg noe.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *