Vil du operere deg?

Det er ikke greit lenger. At det å operere seg skal være helt greit så lenge man har penger til det. Hvem er disse kirurgene som får inn unge jenter (merk: barn!) til klinikken sin, og gjennomfører inngrep på noe som fungerer. Kan de ikke se hvordan disse vakre menneskene er hele i seg selv. Hvordan de ikke har noen mangler på utsiden, men heller på innsiden.

Et ungt og rådvilt menneske trenger ikke en operasjon. Det trenger kjærlighet. Det trenger å lære seg å være glad i seg selv, og akseptere seg selv.

Bak en hver operasjon ligger tanken på at noe ikke er bra nok med oss slik vi er. Å være så stygg mot seg selv skulle vært en forbrytelse. Du skal behandle deg selv slik du ville behandlet noen du er glad i. Det er en regel som ikke er skrevet, men den ligger i naturen og jobber i alt som skjer i livet ditt. Det heter karma. Du skal ta vare på deg selv slik du ville tatt vare på noen andre.

Ville du sagt til noen du var glad i, at nesen deres er stygg og at de burde operere? Hvilken karma hadde det gitt deg? Det spiller ingen rolle hvem du sier det til. Deg selv eller andre. Vi er det samme. Negative og positive tanker sendes ut enten det er til deg eller andre.

Jeg har selv operert brystene mine. Jeg var 20 år. Noen hadde gitt meg en stygg kommentar. Jeg var ung. Kjør. Det endte i at jeg plutselig ønsket noe som jeg overhodet ikke trengte. Store bryster. Med årene og komplikasjoner har det blitt fem operasjoner. Nå er jeg 31 år og kunne ikke brydd meg mindre om størrelse. Det har null innflytelse på lykken i livet. Verdiene er endret og jeg får vondt av å tenke på hvordan et valg om en operasjon ble tatt like lett som et kjolevalg.

Verden har blitt gal. De unge vet ikke hvem de selv er lenger. De ser på bilder, bilder, bilder. Skaper en identitet ut fra hvordan de ser ut, fordi noen andre også gjorde det. Hvis du ikke vet hvem du er inni deg selv, vil det alltid være kaos. Det tårnet du stabler hver gang du spiller på det ytre, det raser.

En dag raser det.

Hver gang du gjør noe mot deg selv, som tilsvarer at du ikke liker hvordan du er skapt fra naturens side, så fylles det opp. Begeret av vonde tanker. Eller siloen. Så mange vonde tanker er det der. Og du kan leve lenge uten at det skjer noen ting, men plutselig en dag smeller det.

Du møter kanskje veggen. Du får kanskje angst. Kanskje du har et anfall blant folk. Kanskje du blir uforklarlig syk. Da er det livet som forteller deg at nok er nok.

Kroppen er ditt tempel. Se det for deg. Den er et hellig tempel som du får lov til å bo i. Hva ville du gjort med kroppen din om det faktisk var et hellig tempel som du skulle tatt vare på?

Du ville sagt fine ting til deg selv. Du ville spist god mat som ga deg energi og glød. Du ville vært blant mennesker som gjorde deg glad og du ville vært aktiv og i bevegelse. Du ville drukket massevis av vann, det reneste du kan drikke. Du ville lest ting som gjorde deg glad, og valgt bort ting som fikk deg til å føle deg dårlig.

Du ville akseptert deg slik du ble skapt. Så lenge alt fungerer trenger du ikke operere. Ha litt tro på deg selv. Se deg selv i speilet og sammenlign deg ikke med noen. Du er nydelig som du er, og du trenger å se det selv.

Det er idiotisk av medier å dekke enhver sak som angår operasjoner. Det er ikke greit å skulle operere seg i en alder som tilsvarer at man ikke er tør bak ørene. Hvis de store, norske mediene hadde sluppet å være klikk-horer de også, så hadde de fokusert på viktigere saker. VG har for lengst begynt å ligne på Se og Hør, og jeg undrer hvordan samfunnet skal bli om denne trenden ikke snur. Journalister har et ansvar. Aviser har et ansvar ovenfor samfunnet. Det er journalistikk som styrer hva menneskene tar innover seg av sannheter. Det som står i avisene, er det som prates om.

Majoriteten er flokken som henger seg på alt mediene skriver om. Hvilken flokk ønsker vi å ha?

15 kommentarer

 1. Hei. Dette var veldig bra skrevet, du forklarer det på en så forståelig måte som går rett hjem hos meg! Ønsker deg en strålende søndag.

  Chris

  1. tingjegliker

   Takk, Chris.

 2. Inger e b olaussen

  Dette skulle vært delt til alle unge i dag. Ikke bare skriver du utrolig bra men det er sannhet i hvert eneste ord. Hvilken verden ønsker vi ?
  En verden full av barbiejenter? Nei takke meg til ett menneske med hjerte og bena planta rett i jordet. Vi får starte med oss selv og de signalet vi sender ut. Utrolig bra skrevet vennen fantastisk er du

  1. tingjegliker

   Tusen takk, Inger.

 3. Nydelig, Anette! Hør, hør!

  1. tingjegliker

   Takk, Mari.

 4. AMEN!!! Kjempe bra skrevet!!! Kunne ikke vært mer enig!!!❤

  1. tingjegliker

   Takk, Brigitte.

 5. Helt enig i det du skriver! I mange år hadde jeg lyst til å operere nesa, fordi jeg synes den var for stor, samt at folk gjorde narr av den. Men så sa mamma; om du operere nesa og du får barn med samme nese, hva vil du si til de? Hvordan inntrykk vil du gi barna dine, for om du ikke synes den er fin så vil ikke barna dine synes nesen sin er fin.. etter det valgte jeg helle å fokusere på å si positive ting om nesen min og resten av meg så glad for at jeg ikke tok noen operasjon

  1. tingjegliker

   Sant! Bra sagt av mammaen din og bra du ikke gjorde det. ❤

 6. Amen ❤️

 7. Vakkert skrevet, som alltid! <3 Journalister har et ansvar, men det har mødrene også… For om vi ikke viser vei, hvem skal da lære døtrene våre at de er født vakre?

  1. tingjegliker

   Sant. <3

 8. Veldig bra skrevet. Selv er jeg 37 år nå. For 17 år siden hadde jeg også lyst å operere både det ene og det andre. Plastiske operasjoner var ikke så stuerent den gangen, så det ble heldigvis ikke noe av. Etter at jeg ble mamma, og eldre og mer selvsikker betydde alle de tingene jeg trodde var «feil» med meg ikke så mye lenger. Du har rett i at lykken ikke ligger i hvordan du ser ut. Jeg har mye annet som gir meg lykke i livet. BH størrelsen er ikke en av de. Godt at noen tar tak i disse tingene og fronter dem, for det er alt for mye «normalisering» av plastisk kirugi der ute.

  1. tingjegliker

   Takk, Maria. Det er akkurat sånn det er. Når vi blir eldre så skjønner vi at utseende ikke «er» oss. <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *