Mine utfordringer i 2017 og mitt nye 2018

Godt nyttår, kjære deg. La oss starte dette nye året sammen, men god energi. Jeg vil i dette innlegget oppsummere hva jeg lærte i 2017, og hva jeg skal begi meg ut på i 2018.

Vi kan velge selv hvordan livet vårt kan være, og det er noe av det kuleste ved å leve. Livet er magisk, fantastisk, unikt. Om du ikke føler det slik, så er det fordi du ikke klarer å se det. Du er fanget av egoet ditt som lar deg tro at ting er tøft, tungt eller kjipt. Det er harde fakta, men det er fakta.

Jeg har vært gjennom et brudd, utfordringer i forretninger, begynt å blogge igjen, vært på Eckhart Tolle retreat og bodd meg inn i en ny leilighet. Jeg har opplevd suksess i forretninger, snurret rundt mine egne valg og veier og måtte finne enda en del av meg selv.

Dette året har vært året hvor jeg hadde begynt å lære hvordan jeg skulle takle ting på et mye høyere nivå enn tidligere – og virkelig fikk testet verktøyet mitt. På min spirituelle reise vil jeg si at dette var året hvor jeg har blitt kjent med egoet mitt, for første gang. Bare det å vite at vi har et ego, og at vi har et smertefelt i kroppen som kan aktiveres. Når dette aktiveres er det ekstremt vanskelig å forstå at det kun er egoet som plager oss og gir oss smerte. Det er uendelig vondt og man prøver å analysere, gi skyld, ta skyld.

Jeg har erfart mye, og det gjør meg sterkere. Min største utfordring har vært å finne ut hvor jeg skal legge fokuset mitt. Jeg har så mange drømmer og ting jeg vil gjøre, og det å ikke ha klare svar i seg selv har vært rotete. Jeg begynte å blogge, men jeg vil jo skrive en bok. Jeg har ikke tid til det for jeg må jo få andre ting helt på stell. Jeg kan ikke slippe det ene for å gjøre det andre, da sosiale medier er det jeg har for å vise hva jeg holder på med.

Jeg markedsfører meg selv og mine prosjekter her, men ikke minst, så tømmer jeg tanker og meninger som jeg virkelig elsker å gjøre. Jeg elsker å skrive. Og i bloggen får jeg skrive litt hver dag om jeg vil. Stresset med å blogge daglig igjen kommer jeg ikke til å ta på meg, men når det faller seg riktig så blogger jeg daglig.

Til hjelp har jeg meditasjon, som har blitt min beste venn. Det er som å rydde hodet, vaske vekk tankene, starte med blanke ark. Eller som å zoome ut og virkelig få oversikt over hva som er nødvendig å ta stilling til og hva som bare er vissvass. Eller som å få et ekstremt fokus over hver enkelt oppgave og se helheten i prosjektene jeg holder på med.

Jeg har for lengst landet med at det overnaturlige er en del av alt, og jeg har skjønt at vi kan leve og nyte livet til det fulle tross alle utfordringer. Det er som en muskel, en mental muskel. Vi må trene hele tiden for å bli sterkere. Og det har jeg blitt.

Mine Topp 5-prioriteringer i 2018: 

 • Trene, bokse og meditere.
 • Spise plantebasert.
 • Teamjegliker
 • YouTube-kanalen min.
 • Blogg.

Hvorfor disse valgene? 

Trene, bokse og meditere. Fordi det gjør meg til en god mamma, på samme tid som at kan får vært aktivt, spise sunnere og gjennomføre mine andre oppgaver. Dette er viktig for hodet mitt og kroppen min, og det må komme i første rekke for at alt det andre skal fungere.

Spise plantebasert. Fordi jeg nå har vært veganer i ett år, og ønsker å ta det et steg videre. Det er faktisk mulig å være en usunn veganer, selv om mange ikke skulle tro det. Jeg elsket utfordringene mine i januar i fjor, da jeg måtte lære meg å spise på nytt og alt var nytt og spennende. Det var en magisk opplevelse å bli veganer. Smaksløkene forandret seg.

Teamjegliker. Jeg får jobbe med selvutvikling, hjelpe andre mennesker og utfordre både meg selv og andre andre mentalt. Det å hjelpe andre mennesker betyr mye for meg, og jeg har skapt arbeidsplasser for mange andre enn meg selv.

Teamjegliker fyller tre år i april, og det viktig at merkevaren blir enda stødigere og tryggere i rammene vi har skapt. Jeg vil alltid utvikle det til det bedre, slik at de som er med i teamet alltid har muligheten til å sitte igjen med at det de betalte for, virkelig var verdt det.

YouTube-kanalen min. Jeg får reise, fotografere, intervjue, oppleve andre kulturer. På samme tid som jeg kan lage tv, underholdning, skape noe fint og vise hva jeg har erfart. Jeg vil inspirere andre slik jeg har gjort gjennom bloggen, men nå også gjennom lyd og bilder i bevegelse. Mine

Som fotograf har jeg lenge ønsket å drive med film, og nå får jeg det, sammen med flere. Jeg har et eget team og vi legger virkelig sjelen i dette prosjektet. Jeg kommer også til å inspirere med vegansk mat i YouTube-kanalen min.

Blogg. 11 år har jeg blogget! Jeg får skrive, dele og samle alt skriftlig. Jeg får vedlikeholde skrivingen min, men også, etterhvert, bli klar for å skrive boken min. Det kommer snart, men det andre skal være så stabilt at jeg kan slappe av mens jeg skriver boken. Denne boken er i hodet mitt hele tiden, og jeg har små drypp med avsnitt i hodet mitt daglig.

Jeg er også semi-finalist i Vixen Influencers Award, i kategorien Årets Gullpenn, og dere kan stemme på meg HER. Tusen takk til alle som stemmer! Det betyr ufattelig mye.

Kalenderen min så langt:

I januar skal jeg på Vipassana. Det er et 10 dagers opphold hvor jeg ikke kan snakke eller ha øyekontakt med noen. Ingen mobil eller kontakt med omverden. Jeg skal meditere 10 timer hver dag. Jeg får ikke skrive, tegne, synge, høre på musikk, lese. Ingenting. Jeg skal kun være tilstede i meg selv. 10 dager. Totalt 100 timer meditasjon.

Mikroplastekspedisjon. Dette skjer allerede til uken, og vi skal overnatte på båt. Denne turen er for å få et innblikk i hvor mye søppel som faktisk ligger i havet vårt.

I februar har jeg to reiser. En kort reise til Milano hvor jeg gleder meg til å oppleve hvordan de har bygget høye bygninger med natur plantet på hver eneste balkong for å bevare naturen. Bosco Verticale, Milano. Google it. Det ser helt amazing ut. Jeg reiser sammen med kameramannen min, Rune. Vi skal ta masse bilder og lage videoblogg, så klart. 

Jeg reiser i samme måned til Spania med jentungen. Til Denia, som nesten har blitt mitt andre hjem ettersom at vi tar teamjegliker dit hvert eneste år. Jeg har lovt henne denne reisen lenge og hun gleder seg mye til å se denne plassen. Jeg kommer også til å reise hit med neste kull igjen.

Min nyeste videoblogg kan du se her. Det er den lengste, og vi er klar over at noen sekvenser er for lange. Vi skal forbedre oss for hver video vi lager og jeg håper du som sees merker hvordan vi hele tiden jobber med å levere bedre og bedre videoblogger til dere der hjemme. Godt nyttår!

PS: Stem meg frem i Vixen Influencer Awards HER, under Årets Gullpenn. Du kan stemme hver 12. time. 

7 kommentarer

 1. «Vi kan velge selv hvordan livet vårt kan være, og det er noe av det kuleste ved å leve. Livet er magisk, fantastisk, unikt. Om du ikke føler det slik, så er det fordi du ikke klarer å se det. Du er fanget av egoet ditt som lar deg tro at ting er tøft, tungt eller kjipt. Det er harde fakta, men det er fakta.»
  Tror du det er relatert til økonomi, hvor du bor i verden, kjønn osv? Jeg bare kan ikke tro at du som er så reflektert ved mye du skriver kan være så bombastisk, så jeg bare undrer…

  1. tingjegliker

   Hei, Janne 🙂 Ja, det er relatert til alle de tingene, men jeg vet også at man kan være lykkelig inni seg uavhengig av hva som skjer rundt oss og på utsiden.

 2. Jeg har vært på Vipassana tidligere, i England. Det var helt fantastisk og helt forjævlig og kjedelig og moro og alt i mellom. Du kommer til å elske det! Den følelsen jeg hadde etter endt kurs var helt syk!
  Godt nyttår!

  1. tingjegliker

   Tusen takk, S! Jeg gleder meg vilt til dette! Gruegleder meg faktisk. Og jeg har tro på at det blir slik som du beskriver det. 🙂 Godt nyttår!

 3. «Vi kan velge selv hvordan livet vårt kan være, og det er noe av det kuleste ved å leve. Livet er magisk, fantastisk, unikt. Om du ikke føler det slik, så er det fordi du ikke klarer å se det. Du er fanget av egoet ditt som lar deg tro at ting er tøft, tungt eller kjipt. Det er harde fakta, men det er fakta.»

  Mener du at mennesker som opplever å miste barn bare blir lurt av egoet sitt til å tro det er tøft? Det er faktisk en litt skummel ting å si det du sier. Skal jeg i da i tillegg til å miste barn tro at det er egoet mitt som «lurer» meg til å tro det er tøft? Hva med alle de menneskene som lever i krig og flykter, er det kun innstilling som gjør at de ikke har det bra?

  Mulig du mener dette på en helt annen måte, men det var ikke mulig å forstå (for meg) ut fra teksten din. Kan du utdype det?

  1. tingjegliker

   Hei, Ida. Beklager at det tok tid for meg å svare. Det er kanskje skummelt å si det, men jeg mener da at du skal kunne leve et lykkelig liv selv om du mister barnet ditt. Ja. Ingen er forent med å leve ulykkelig uansett hva som skjer. At det ikke er vanskelig, det mener jeg ikke. Og jeg skjønner ikke hvordan jeg selv skulle klart det, vil ikke tenke tanken på det engang. Men du setter jo ting på ytterste spiss her, og det var vel ikke en slik situasjon jeg prøvde å referere til heller.

 4. takk for svar.

  ytterste spis som du kaller det er livet og realiteten til veldig mange mennesker (meg selv inkludert). Vi vet veldig godt at vi er «ytterste spis» og det bidrar bare til følelsen av å være helt utenfor det felleskapet man vil være en del av.

  Nei ingen er jo tjent med å være ulykkelige og ingen vil jo heller være det. Vi vil jo alle helst være lykkelige. Men den tanken du ikke en gang orker å tenke på, det er livet mitt. Og jeg må ikke bare tenke den, jeg lever i den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *