Å finne deg selv, hva betyr egentlig det?

Vi lever i en verden hvor det blir vanskeligere og vanskelige å finne seg selv, samtidig som det har blitt viktigere enn det noen gang har vært. Å finne seg selv, hva betyr egentlig det?

Du hører det om og om igjen, men det er likevel så vanskelig. Hvordan kan ha seg at det er så vanskelig å finne seg selv? Du er jo med deg selv hele tiden? Det skulle jo vært enkelt. Du er den personen som er nærmest deg selv. Ingen andre er nærmere deg – enn deg selv.

Da er det også en selvfølge at man ikke trenger å reise langt for å finne seg selv. Du trenger ikke reise noen steder når du er med deg selv hele tiden? Som oftest ønsker vi å reise langt vekk for å finne oss selv. Jeg har også gjort det. Reist vekk, mange ganger, i leten etter meg selv.

Hvordan kan det være mulig å finne seg selv når man ser seg selv i speilet, vet hvor man er lokalisert og klarer å kjenne alt mulig av følelser i seg? Er man ikke i seg selv om man kjenner på følelser på godt og vondt?

Hva om jeg fortalte deg at det er mulig å ha det bra hele livet? Vi kan ta den delen senere, i et annet innlegg.

Tenk litt over følgende. Hvem er senteret i ditt liv? Hvor legger du mest energi i livet ditt, med tankene og følelsene dine? Er det kjæresten som er senteret i ditt liv? Ungen din? Eller kanskje du leter etter senteret i ditt liv? Går du og føler deg halv fordi du venter på din bedre halvdel?

Da har du ikke funnet deg selv.

Senteret i ditt liv finnes inne i deg selv. Det er en kraft inne i deg selv som du mest sannsynlig ikke kjenner til ved å tenke på det. Du har nok kjent det når noen dør, når et barn fødes, når noen er veldig syke.

Det er de gangene det skjer ting i livet som overgår alt som kan dokumenteres. De gangene det skjer noe i deg som tankene ikke kan finne ord eller forståelse for. Disse situasjonene åpner for kontakt med deg selv. For å finne deg selv. For du er, ikke der ute, ikke definert av noen andre ting, gjøremål, situasjoner, men inne i deg selv.

Å kjenne på denne følelsen gjør ting ufarlig. Har du mistet noen nært? Husker du den første følelsen av å ikke kunne gjøre noen ting med det? Når alt sammen ble surrealist og at tiden gikk videre og at andre levde videre – var totalt uforståelig?

For alt der ute er bare en illusjon. Om du ikke forstår, bare se det for deg. Det er ikke noe som betyr noen ting. La oss si at jobb, venner, alt vi driver med på utsiden, det er en lek vi holder på med fordi det er gøy.

Det skal være fint, ikke dårlig. Det finnes ikke problemer heller, men dette skal jeg også gå nærmere inn på i et senere innlegg. For denne gang, ønsker jeg kun at du skal anerkjenne tanken på at det faktisk finnes noe mer inne i deg selv som du ennå ikke har følt på. Jeg vet at så uendelig mange er desperate etter mening med livet, noe mer, noen svar.

Og jeg lover deg. Med alle hud, hår, fingre, tær og alt jeg har å være her med. Det finnes inne i deg selv. Hvis du aldri har kjent på en slik følelse så skal jeg gjøre mitt beste for å gi deg råd som kan hjelpe deg dit.

Min toårig lange reise mot å bli totalt komplett i meg selv, har fått en forståelse. Jeg vet nå alle de tingene jeg trenger å vite, og alt jeg nå gjør er å forsterke, øve, bli bedre. Det jeg har forstått, det jeg føler på, er så fint at jeg ikke kan la være å dele det. Jeg ønsker at alle skal ha det fint, virkelig, men vi har noen ting vi må erkjenne for å komme til en lykke som er dypere enn å ha det bra der ute i livet.

Visste du at de aller fleste streber etter å være i et forhold. Mens de aller fleste som er i forhold har en følelse langt inne i seg, etter å komme seg ut av det. Og dette uten å forstå hvorfor vi har disse følelsene når vi tilsynelatende elsker en annen, har de vakreste barna, det fineste huset, de beste vennene. Likevel er det en eller annen følelse som mangler for at det skal bli komplett.

Forstå dette med å være tilstede. Den eneste måten å møte deg selv på. Autentisk. Ha tankene der du er. Dette er ikke bare et ordtak, men viktige fakta. Hvis du klarer å tenke på det

Fortiden kan ikke røre deg, heller ikke fremtiden. Så velg derfor dagen i dag og la alt annet være noe som ikke eksisterer. Det vil gjøre at du får det bedre i deg selv. Det er tankene dine som velger å tenke på noe som gir deg en vond følelse. Men livet skjer ikke i fortid eller fremtid, det skjer i nåtid. Du må være så tilstede at det eneste du kan føle og kjenne på er det du ser rundt deg.

Den dagen du forstår dette, vil livet være mer komplett. Jeg skal ikke slutte å hjelpe deg. Jeg skal finne alle mulige måter å formulere og hjelpe deg på, slik at du kan få kjenne på den uendelige kjærligheten som finnes. Alltid. Der du er. I deg selv.

Ved å tenke på fremtid skaper du kanskje angst? Ved å tenke på fortid kan du få ubetydelig vonde følelser.  Alt utenfor deg selv er bare å nyte, akseptere. Det innebærer å gi slipp på absolutt alt av tanker som plager deg. Tenker du på det du gjør, så tenker du ikke på ting som plager deg i fremtid eller fortid. Så enkelt.

Og med dette vil jeg at du skal gjøre det du vil. Det du liker å gjøre. De tingene du har lyst å oppleve, å gjøre. Gjør dem. Livet der ute er en lekeplass.

Jeg kommer til å skrive mer til dere. Veldig snart. Lag deg fine dager, hver dag.

Foto: Aleksander Eilertsen

18 kommentarer

 1. Pernille Theresia

  ❤️❤️ Nå.

  1. tingjegliker

   Akkurat nå. <3

 2. Ville berre sei Tusen Takk for et flott blogg innlegg. Gleder meg til neste. Håper det kommer snart. Kommer du med bok snart?

  1. tingjegliker

   Tusen takk, Aud. Håper det. Må bare komme meg i gang igjen 🙂

 3. Her var det mange gode og kloke ord! Dette traff meg midt i hjertet, og fikk meg til å tenke over en hel del ting Gleder meg til fortsettelsen

  1. tingjegliker

   Tusen takk IL 🙂

 4. Dette var fint. Takk!

  1. tingjegliker

   Takk selv. 🙂

 5. Hei Anette Marie! Jeg lurte så på hva den meditasjons-appen het som du anbefalte på Snap her om dagen? Er forøvrig veldig gla for at du skriver igjen! Lag DEG en fin dag

  1. tingjegliker

   Takk, Stine 🙂 Den heter 10% happier 🙂

 6. Christine

  Dette trengte jeg å vite. Tusen takk for at du skriver og formidler akkurat dette. Den indre stemmen, følelsen, tankene. Tankeløs. Har aldri tenkt på det på denne måten. TAKK!

  1. tingjegliker

   Tusen takk for at du lar meg vite dette, Christine 🙂

 7. Solveig Gavin

  Åh, du. <3 Finner ikke ord.

  1. tingjegliker

   Tusen takk, Solveig.

 8. «Fortiden kan ikke røre deg, heller ikke fremtiden. »

  Dette var en setning som traff meg , en setning som ga mye mening og som jeg skal ta med meg videre.
  En setning som for noen kan virke som noen enkle bokstaver uten noe særlig betydning, for meg ga den enkle setningen tro på at jeg kan få det bedre med meg selv – Hele meg selv.

  Utrolig hvor mye innvirkning noen få ord kan ha på ett enkelt menneske.

  Jeg har fulgt deg i lang tid , du er ett menneske med så mye godhet i deg.
  Du er så ærlig , du skriver så uendelig godt,
  Du er en inspirasjon i mitt liv, helt enkelt ved å bare være deg selv.
  Du er unik og det må du aldri glemme 🙂

  1. tingjegliker

   Tusen hjertelig takk, Hanne. Det var flotte ord å lese i kvelden! Takk, takk, takk! 🙂

 9. Tusen takk for gode ord, og for at du deler. <3

  1. tingjegliker

   Takk selv. 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *