Når United Influencers blir hengt ut må man åpne munnen

Jeg ikke den som lager storm i vannglass uten grunn. Jeg liker heller ikke å henge ut mennesker. Jeg tror også at folk som gjør dumme ting, ikke har utviklet sin konsekvens-forståelse og dermed ikke tenker helt gjennom alt som kommer ut av munnen. Eller fingertuppene for denne saks skyld.

april_kiara_7 kopier

Når noen blir behandlet urettferdig, synes jeg det er på sin plass å snakke høyt. At en så profilert blogger som Anna Rasmussen, legger ut i det store og brede om noe så alvorlig, er svært uheldig. Så klart kan det ødelegge ryktet til en stor bedrift, hvis lesere svelger alle ordene de blir matet med.

Jeg håper dog at store mediehus, aviser og skribenter, tenker seg litt om før de blåser det opp i skyene.

Jeg har vært med i United Influencers fra starten av. Det var en baby som ikke kunne gå. Bak daværende ‘United Bloggers’, var det ikke blogg-ingenører på nivå med rakettforskere. Det var noen smarte mennesker som hadde en idé, som de også ville realisere.

Nettavisen fikk en konkurrent, og jeg vil i aller høyeste grad si at det er positivt for alle. Når man konkurrerer utvikler man seg stadig. Jeg vet at Blogg.no forbedrer seg hele tiden, og jeg liker å tro det er fordi de har fått en konkurrent.

I starten på UI var det mye å lære. Vi har stått igjennom disse små-feilene og lært hele veien. De har lært å kjenne oss, og vi dem. Med de, mener jeg ledelsen og alle som jobber bak bloggerne.

Kan jeg uttale meg? Ja. Jeg har blogget i 10 år. Det er lenge. Jeg har vært under Nettavisen to ganger. Første gang var jeg ikke fornøyd, mens andre gang trivdes jeg. Jeg valgte å forlate Nettavisen for United Bloggers, fordi magefølelsen sa så. Det var ikke noe vondt mot min forrige plattform, men jeg tenkte det var fint å være med på noe nytt. Noe som skulle løfte blogg-Norge til et høyere nivå.

Etter at United Influencers har bredd seg utover og fått oppmerksomhet, merker jeg mer og mer til hvordan yrket «blogger» blir respektert. Jeg trenger ikke forsvare at jeg blogger. Tidligere gjorde jeg ofte det. Det var litt ubehagelig da jeg skulle presentere jobbe min for fisefine mennesker som allerede hadde stemplet meg som en tullete rosablogger, uten at de noen sinne hadde sett min blogg.

Slik er det ikke mer. Jeg er stolt av å blogge. Og jeg lever av dette, takket være United Influencers. Jeg har aldri tjent så godt og stabilt på å blogge, i tillegg til at jeg møter gjensidig respekt fra ledelser. De ser meg og heier på meg. Jeg har en agent som alltid tenker på meg når oppdrag passer i min blogg. Vi har et samhold og vi er sosiale sammen. Vi har mange oppdrag hvor vi bloggerne får tilbringe tid sammen. Vi har til og med ei fin frøken som ringer og passer på at vi får ut innleggene våre i tide.

Når det kommer til baby-feil som har vært i starten, har UI vært flinke til å lytte til oss og lagt til rette for at vi skal trives med plattformen og verktøyene vi bruker for å blogge.

Jeg hadde et strategi-møte i forrige uke, hvor de nærmest ville dra ut alt jeg kunne komme med negative meninger om samarbeidet, og positive da så klart. Men jeg merker hvor viktig det er for dem å tilpasse seg, vokse og bli bedre.

At Anna sier UI ikke ville at hun skulle være størst, er en latterlig uttalelse. Hvorfor skulle de ikke det? Det er vel en grunn til at de ønsket henne i stallen. At lesertallet faller når man bytter plattform, må man forstå. Det er vanesak for leserne, i tillegg til at Nettavisen gir en stor trafikk til de beste bloggene. Det gjorde de også for meg, og jeg merket også forskjell. Men så går det seg til. Faste lesere vil følge deg. Slik en venn vil være vennen din selv om du flytter inn i et annet hus. Kanskje veien er uvant i starten, men så løsner det.

Jeg ønsket å skrive dette, da er det en alvorlig anklagelse å komme med fra en stor blogger. Personlig så jeg ikke snurten av Anna før hun forlot UI. Og hvis man har personlige saker å ta opp med noen, så gjør man det på en kontor, ansikt til ansikt. Slik gjør voksne mennesker det.

Vi får ikke tatt tilbake alt som stormer rundt om her, men det er viktig å øse på med positive ord slik at vi slipper kjenne på alt dette unødvendige og negative 😀

12 kommentarer

 1. Så bra du sa det ! Jeg leser bloggen hennes fast, men jeg syntes det egentlig var ganske feil av henne å skrive om det på den måten hun gjorde :/

 2. Christina

  Åh. D e så godt å lesa et motsvar som ikke e et motangrep! Heia en voksen, moden måte å ta tak i ting på!

 3. Veldig bra skrevet Anette! 😀
  Men en ting, har du fått deg kjærste? 😉 Hvem var han på snappen din i dag? 😉

  1. tingjegliker

   😉

 4. Utrolig enig med deg! Dette er et voksent og reflektert innlegg som den omtalte bloggeren burde lese 🙂

 5. Michelle

  godt skrevet 🙂

 6. Jeanette

  Veldig bra skrevet

 7. Du skriver bra og jeg er enig i det du skriver, åpen skittentøyvask gagner ingen. Det som undrer meg litt er hvorfor var det ingen som sa noe når Anne Brith Davidsen forlot UI før jul? Hun var kanskje flinkere til å pakke inn kritikken, men utfra det hun skrev fikk en på utsiden ikke så veldig godt inntrykk av UI da heller.

  Ønsker deg en fin helg! 🙂

 8. Veronica

  Er enig i at man kan ta skittentøysvasken privat
  Samtidig er det lov å være ærlig om sin opplevelse, også offentlig. Jeg tror denne jenta vil modne etterhvert og se tilbake og angre et par ting, men det er vel mest måten det blir gjort på, ikke at det blir gjort.

 9. Har dere noen som ringer og minner dere på å poste innlegg? Føles ikke det litt masete?

  1. tingjegliker

   Når vi har betalte innlegg som skal være ute, ja 🙂

 10. Karianne

  Det er noe som skurrer hos UI når Mammatilmichelle, Riise og annebrith velger å bytte. Det må man nesten ta innover seg! Hjelper ikke henge ut andre fordi dem tok opp noe. Skjerpings hos deg og Anette, du er ikke perfekt og vet ikke alt!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *