Anbefalt hotell i Marrakech, Marokko.

I dette innlegget skal jeg gi dere en liten oversikt over turen jeg har vært på. Jeg reiste med Zbartravel.com og Norwegian. Jeg vant to flybilletter til Marrakech da jeg var i London med Sobazaar i fjor. Det er kun Norwegian som flyr direkte til Marrakech, faktisk.  Da jeg skulle reise brukte jeg litt tid på å finne et reiseseselskap som hadde informasjon om Marrakech. Jeg fant faktisk ingen før jeg fikk anbefalt Zbartravel. Selskapet er startet opp av Magnhild, på bildet over, som tidligere har vært gift med en mann fra Marrakech. Hun har egen leilighet her og reiser nedover fire ganger i året, noe hun har gjort de siste 20 årene. Det er akkurat det som gjør henne til den perfekte reiseguide. Vi tok dette bildet før avreise, da vi slo oss sammen med henne og hennes barnebarn som skulle reise hjem samme dag. Ahmed er herfra og jobber sammen med Magnhild. Han kan noen få norske strofer, er morsom, hyggelig, og elsker barn. Datteren min uttalte noe som dette da vi surret rundt i gatene, dag to: – Mamma, det var mye bedre når guiden var med oss! (adlink) Genser HER – Skjørt HER Hotellet vi bodde på, ligger i gamlebyen. Når vi kun skulle være der i fire dager, var det ypperlig å bo midt i det typiske Marrakech. Det gjorde at vi virkelig fikk oppleve mye av kulturen på nært hold.  Hotellet heter Riad Samsli og ligger godt gjemt i trange bakgater. Det så veldig merkelig ut da vi ankom, og jeg var litt undringsfull mens vi gikk i disse trange korridorene av noen gater. RIad Samsli ligger i en stille bakgate, men likevel nært de folkefulle gatene med butikker av alle slag. En liten sort dør åpnes og vi må faktisk bøye hodet vårt for å gå inn døren. Vel fremme på innsiden blir vi godt tatt i mot av en hyggelig, ung herre. Vi får te og prater litt med Ahmed som fremdeles er med oss. Lillemor får hilse på to skilpadder som bor her i bakgården. Ja, det første rommet er som en innredet bakgård.  Hotellet er trygt og behagelig. Det er ikke for stort og det bodde ikke mange gjester der på samme tid somoss. Vi følte oss veldig hjemme og det var trygt for jenta å være der. Hun kunne løpe rudt mellom mitt og Joakim sitt hotellrom, så lå i hver sin ende, uten at jeg bekymret meg. Det var også trygt å la henne sove alene på rommet mens jeg jobbet nede i lobbyen/ frokostsalen, som ikke var langt unna. Hvis hun hadde våknet vet jeg at hun hadde kommet rett ned til meg. Kun hotellromdøren og en enkel glassdør skilte oss. Under hele oppholdet var det to forskjellige å se på jobb, dermed fikk vi et godt forhold til dem. Hvis du ønsker å bo på akkurat samme rom som det jeg og jenta mi gjorde, så heter rommet Maroc. Vi var veldig førnøyd her og jeg føler dette var det rommet som var mest sentralt av dem alle. Det ligger i andre etasje. Dusjen er en blanding av dusj og badekar, her badet vi nesten hver morgen før frokost. Vi hadde skikkelig kosetid siden vi våknet tidlig hver dag.  Ved den store parken i nybyen kunne jenta få kjøpe mat til fuglene, fra denne mannen. Den posen med mat kostet oss 8 kroner og ga oss mye moro! Dagsturer Å reise litt ut av byen gir deg muligheten til å se landskapet langs veien og den flotte naturen her nede. Jeg anbefaler å ta en dagstur til Terres d’Amanar mens du er her. En aktivitetspark som har noe for absolutt alle. Jeg anbefaler treningsklær, eller joggeklær og en ekstra jakke om du drar på samme årstid som meg. Parken har så my å by på, derfor føles det best å gå kledd for å være aktiv en hel dag. Jeg hadde converse og myke klær, men angret veldig på at jeg ikke hadde med joggesko og treningsklær. Det ta cirka en time med bil ut dit. Vi betalte guiden vår 1000 diram for å ta følge med oss denne dagen. Det er 800 kroner. Det inkluderer at han er med hele dagen.  Han hentet oss tidlig på hotellet, gikk med oss til bilen, fraktet oss ut hit og passet på oss hele dagen. Han trenger så klart ikke å gå opp i dere, men med oss var han en del av gjengen. Jentungen likte han så godt at det føltes mest naturlig. Akroparken er tilpasset de aller minste og de eldre. Jentungen fikk teste den letteste løypa, og følte seg helt konge da hun mestret hele løypa alene! Etter lek og moro spiste vi på en fantastisk restaurant med god utsikt. Deretter kjørte de oss tilbake og rett på en cafe i «ny-byen». Han dro fra oss og hentet oss igjen til avtalt tid litt senere. Da ble vi fraktet tilbake til hotellet.  Jeg trente på Canal Forme, som ligger kun 10 minutter unna hotellet med taxi. Det koster deg 15 kroner å ta taxi hit. Stort, flott, rent og pent. De har også spa, basseng og mer til. Sjekk ut hjemmesiden deres for mer informasjon.  Anbefaler deg å kontakte Zbartravel, som i bunn og grunn vil sette deg i direkte kontakt med Magnhild. En supersprek dame med godt humør. Hun vil gi deg en oversikt over hva man kan gjøre i Marrakech og sette opp et forslag til program for deg. Foto: Anette Antonsen & Joakim Kleven

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *