Mitt store leilighetsprosjekt- del 11

Å oppdatere bloggen akkurat nå, gjør litt vondt. Jeg er helt utmattet, men vet at jeg ikke får blogget i morgen tidlig heller. Også vet jeg at det er veldig mange som sitter og venter i spenning på et nytt innlegg.  Nå er det seks dager til jul og det skremmer meg. Jeg skjønner ikke hvordan jeg skal komme i mål innen søndag, som er dagen jeg får min kjære bestemor hit. Det er en del småting som må på plass nå, på samme tid som det er lite igjen. En veldig merkelig prosess nå mot slutten. Skapdørene kommer opp på kjøkkenet, litt etter litt. Under vasken ligger mosaikk-flisene som skal opp på veggen i morgen. De må opp i morgen. Før de skal opp må jeg olje benken. Jeg må være på Nordsjö klokken 6.30 i morgen tidlig når det åpner. Det er før barnehagen åpner også, derfor må jentungen bli med meg. Jeg tror også at jeg må stå opp 5.30 for å få dette til.  Ellers er koketopp på plass, men jeg mangler ovn og kjøleskap. Budsjettet mitt er også toppet, så alt må velges med omhu.

Her ser dere gråfargen på kjøkkenet. Den er litt lysere enn på stua.

På badet er taket malt og hullet til spottene har kommet til. 

Benkplata til badet er kjøpt på Ikea, og har nå blitt beskjært. Etter bildet har også denne kommet på plass på badet og vasken er fellt ned. I morgen kommer rørlegger for å fikse vasken og dusjen.  Noen fliser på gulvet måtte taes opp igjen, for det ble for mye ujevnheter. Nå tørker dem og i morgen kommer de for å fuge mellom.

De fantastiske malerne fra Nord Farger imponerer meg hele veien med perfeksjonisme. De er helt rå på dette og de gjør ikke noe unna bare for å bli ferdig. Her holder han påå legge acryl ved karmene, det ser mye finere ut. I disse tider legger jeg merke til alle slike småpirk i andre hjem, man blir nesten litt ko-ko av detaljer! 

Og dette er fargen som tar imot meg når jeg går inn døra. Den mørke, bruke fargen dekker hele yttergangen min. Jeg elsker den! Rett og slett. Veggene er så utrolig vakker og jeg er så redd for å ødelegge noe når jeg nå skal flytte inn. Mon tro om jeg tør henge noe på dem heller. Ler.

Så hadde jeg et ærend: Å finne dusj! Jeg føler at jeg oppdaget en skatt da jeg endelig kom meg til Oslo VVS. De har Norges beste utvalg til baderommet. Alt fra badets innvoller til det ytre. De har til og med duftelys som lukter bedre enn noen lys jeg har luktet på. Og ja, jeg har luktet på mange!  Veien hit er litt kryptert da. Det er samme innkjøring som Ikea på Furuset. Jeg visste ikke at det fantes noen ting inn denne veien, så jeg føler jeg må presisere det litt ekstra. Du finner forresten utrolig mye på tilbud nå, hvis du er en av dem som pusser opp eller bare ønsker å bytte ut et eller annet på badet. Om ikke annet, så har jeg skjønt hvor lett det er å bytte utseende på dusj etc. Man kan bytte små detaljer på badet for å få det litt freshere. Sjekk ut hjemmesiden deres her: oslovvssenter.no (adlink) Og hvis du trodde at det bare var en kran eller to å velge mellom, så tok du feil. Dette var også noe jeg ikke var forberedt på å ta stilling til. Jeg blir så frustrert når disse valgene dukker opp. Man fokuserer mye på fargene på badet og alt det andre, men så kommer små detaljer som disse. Det er jo viktig. Jeg vil ikke at en kran som ikke passer inn skal ødelegge helheten på badet. Særlig ikke når det ligger så mye tanker og meninger i alt annet der inne. Jeg forelsket meg i den du ser under, det blir også den som skal stå til den lille, runde vasken min på 33 centimeter i diameter! De har også en konkurranse (as I speak), på Instagramkontoen sin (Oslovvssenter1), hvor du kan vinne en sort og elegant kran. Sjekk ut om det er noe for deg! Så var det valgets kvaler. Heter det det? Uansett, det er ikke lett. Daglig leder startet selvfølgelig med å vise meg den feteste, fineste, out of my league-dusjen de hadde. Den hadde gjort seg utmerket til den noe billigere, men stilfulle krana. Jeg tok ikke bilde av den, den kommer nemlig til å forfølge meg. Hver gang jeg dusjer kommer jeg til å tenke på den dusjen jeg ikke har. Sukk, men jeg må vel ha noe til min milliardær-tid som gammel å glede meg til?

Her er også noe som er en frys for øyet. Hvis du vil ha den anbefaler jeg deg å prute daglig leder i senk. Den er fet for de som kan legge vannet innenfor vegg og tak, det er finest. Jeg har allerede bestemt hvor det skal komme fra, så det er litt i seneste laget. Dessuten hadde denne tatt to tredjedeler av badet mitt. Ler. Disse dusjene, der i mot, er også en fryd for øyet. På samme tid er det priser som vi dødelige mennesker kan overleve. På bildet under kan du se den jeg har valgt, men dusjhodet på den (manuelle?) delen du holder i, er rundt i stedet for så stilfullt som den der. 


Ellers er dusjdørene hentet også. De skal monteres i morgen, hvis alt går etter planen. Daglig leder hjalp meg inn i bilen med dem. Ja, den fantastiske varebilen fikk plass til denne også. Vi slo ned setene bak og la den på skrå inn i bilen.  Nå må jeg hvile. Klokken er 00.30 og det er fem tider til jeg burde stå opp. Jeg kommer ikke til å sovne før 1.00 heller. Kjenner meg selv. Alle disse tankene. Og by the way:  Du vet at drømmer er intrykk fra dagen som har vært? I går kveld så jeg på bildene av Tone Damli, som Hedda har stylet. Jeg kjenner ikke Tone eller noe, men opp i all oppussing endte med en merkelig drøm. Jeg og Tone holdt på å flytte inn og ut av noen leiligheter, jeg tror hun tok over en naboleilighet ved den som jeg hadde bodd i. Skikeklig komplisert. Det var mye folk og litt drama, men det var oss mot de andre. De andre er meglere, tidligere beboere og så videre. Så var det greie om utvaskingen av en leilighet.  Vel, det var det jeg husket. Men det var rart å våkne til en følelse av at jeg og Tone hang sammen. Og det kun fordi jeg så noen bilder før jeg sovnet. Drømmer altså, vår andre verden.  Får blogge mer i morgen, om jeg klarer. Skal virkelig gå inn for det. Jeg satser på å starte innflyttingen i morgen og jeg deler fremdeles hele dagen på Snapchat: Tingjegliker.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *